Maarten Slutter

Passie

Al tijdens mijn studie fysiotherapie zat ik met een aantal vragen, waarop ik de antwoorden niet in de fysiotherapie of manuele therapie vond. Vragen als; hoe kan het dat lichamelijke klachten na een aantal weken steeds weer terug komen? Hoe kan het dat iemand met een te verwerken verlies, lichamelijke klachten ontwikkeld? En waarom krijgt de ene persoon dat wel en de andere niet? Mijn afstudeerscriptie ging dan ook over de mens en zijn klacht.

Toen ik in aanraking kwam met Craniosacraal therapie heb ik op deze vragen een antwoord gekregen. Ik ben inmiddels dan ook een gepassioneerd Craniosacraal therapeut (CST-D) met kinderaantekening en heb sinds 2004 mijn eigen praktijk in Huissen.

Docent Craniosacraal therapie

Sinds 2008 werk ik als docent Craniosacraal therapie bij het Upledger Instituut Nederland. Naast het lesgeven ben ik ook binnen de organisatie actief.

 

Aanraken doe je zo

In 2006 kwam ik in aanraking met het “Compassionate Touch Helping Hands Program”. Met een aantal enthousiaste collega’s hebben we dit project, met het prentenboek en het liedje, uitgewerkt voor de basisscholen en ‘Aanraken doe je zo’ genoemd.

`Aanraken doe je zo` is een project voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar . ‘Aanraken doe je zo’ werkt met aanraken met als doel een ander die pijn of verdriet heeft, te helpen. Het doel hiervan is een bijdrage te kunnen leveren aan de positieve sfeer in de klas. Scholen waar ‘Aanraken doe je zo’ heeft gedraaid, zijn erg enthousiast. Ga naar www.aanrakendoejezo.nl voor meer informatie.